5 tips om jouw kussens op de bank te stijlen

5 tips om jouw kussens op de bank te stijlen

Comfy en gezellig, maar niet rommelig. Hoe combineer je de kussens op jouw bank het beste? Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om wat jij mooi vindt en lekker vindt zitten. We hebben een paar tips die jou op weg kunnen helpen om jouw bank te stijlen. Neem deze tips mee in gedachten wanneer je rondsnuffelt tussen de prachtige kussens in onze webshop. Misschien helpt het jou bij het maken van een keuze en lig jij binnenkort heerlijk relaxed op de bank, omringt met de perfecte combinatie kussens!

Tip 1. Leg een oneven aantal kussen neer

Het belangrijkste is natuurlijk dat jij het aantal kussens op de bank mooi en comfortabel vindt. Maar wil je dan toch graag een beetje hulp bij de styling, dan is de ongeschreven regel dat je een oneven aantal kussen neerlegt. Leg jij de kussen graag in de hoek van de bank, kies dan bijvoorbeeld voor twee kussens in de ene hoek en drie in de andere hoek. Dit houdt het geheel een beetje spannend en speels.

Bekijk hier onze collectie duurzame kussens!

Tip 2. Kies voor verschillende formaten

Door voor verschillende formaten kussens te kiezen, creëer je een speels effect. Zorg dat je altijd in laagjes werkt. Plaats het grootste kussen dus in de hoek van de bank en zorg dat het kussen die je daar tegenaan legt iets kleiner is. Hoeveel kussens jij gebruikt dat bepaal je helemaal zelf, maar of dit er drie of vijf zijn: laagjes zorgen voor een gezellige bank die uitnodigt om lekker te gaan zitten.

Tip 3. Wissel af met diverse vormen

Vormen afwisselen? Ja, zeker. Mix and match! Meestal kiezen mensen al snel voor een vierkant kussen, maar probeer eens te spelen met een rond, ovaal of rechthoekig kussen. Ook in dit geval plaats je de kleinere kussens voor de grotere. Zo komt elk kussen goed tot zijn recht en creëer je diepte in het geheel.

Tip 4. Pak de juiste kleuren bij elkaar

Uiteraard is het belangrijk om de kleuren met zorg uit te kiezen. Hoe bepaal je nou welke kleuren je het beste kunt kopen? Bekijk de rest van jouw interieur en pak hier enkele kleuren uit die steeds terugkeren. Heb je bijvoorbeeld een gekleurde muur, een kleed in een mooie kleur of gekleurde eetstoelen? Laat deze kleuren dan terugkomen in de kussens op jouw bank! Vind je het toch lastig om met kleuren te werken? Kies in dat geval voor neutrale tinten, hier kan je bijna niet de fout mee in gaan.

Tip 5. Kijk eens naar andere soorten materialen

Last but not least kan je kiezen voor verschillende soorten materialen. Dit vinden wij echt een aanrader, het materiaal is namelijk heel bepalend voor de sfeer die je wilt creëren. Zo geven gebreide stoffen al snel een warm effect, net zoals velvet. Wil je liever iets meer rust en ruimte in jouw woonkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor stoffen als linnen en katoen.

Kies je voor neutrale kleuren maar wil je toch net even iets extra’s toevoegen? Combineer dan verschillende stoffen met elkaar. Dit maakt het geheel wat spannender zonder dat het te druk wordt.

Bestel jouw nieuwe en duurzame kussens bij Palais

Hebben we jou op weg kunnen helpen met deze tips en ben je klaar voor iets nieuws op de bank? Bij Palais vind je niet alleen hele mooie kussens, maar ook nog eens duurzaam én handgemaakt. Bestel je in onze webshop dan ligt er straks een handgeweven, hand geprint of geborduurd statement kussen bij jou in huis. Een fantastische aanvulling voor jouw interieur!