Bij Palais willen we dat de juiste keuze een mooie keuze is. Dat producten van binnen net zo mooi zijn als van buiten. Daarom werken we samen met de beste vakmensen, gebruiken we materialen die voldoen aan strenge duurzame en ethische eisen en doen we voortdurend onderzoek naar hoe het nog ethischer en esthetischer kan. 

Vakmanschap/Ode aan ambacht

We koesteren goed design; vieren vakwerk en traditionele ambacht – een prachtig maar steeds zeldzamer wordend stukje erfgoed dat we graag behouden zien. Door niet op onmatige schaal te werken, goeddeels met de hand en met lokale vakmensen, werken we duurzaam, ethisch en esthetisch verantwoord. Een ode aan ambacht. En daardoor aan uitzonderlijke en mooie spullen.

Duurzaamheid/Van vezel tot eindresultaat

We dubbelchecken bij Palais grondig de volledige supply chain van al onze producten, van vezel tot eindresultaat. Een arbeidsintensieve en soms ingewikkelde klus, maar wat ons betreft belangrijk en alle moeite waard. We willen kunnen garanderen dat alles wat op, aan en in onze producten zit eerlijk en duurzaam is geproduceerd. 

Om dat te kunnen garanderen, werken we alleen samen met vakmensen die niet alleen focussen op eerlijke arbeid, maar bijvoorbeeld ook weten waar de grondstoffen die ze voor onze producten gebruiken vandaan komen; weten wie eraan en ermee hebben gewerkt. We investeren veel tijd in het vinden van de beste partijen, wereldwijd.

Werkwijze/De Palais Code

Met de Code of Conduct van Palais maken we afspraken met de partijen waarmee we samenwerken. Een flink document waarin staat hoe wij denken over werk. We vinden dat werk vrijwillig moet zijn, bijvoorbeeld. Dat werknemers recht hebben op veiligheid. Op een normaal aantal werkuren per week. Op doorbetaald krijgen wanneer er overgewerkt wordt. We vinden dat fabrieken niet alleen een minimumloon zouden moeten betalen, maar een leefbaar loon. Met onze leveranciers hebben we door de jaren goede relaties opgebouwd. We bezoeken ze vaak.