Nieuw lifestylemerk PALAIS combineert luxe en duurzaamheid

Ethisch én esthetisch

Actrice, filmmaker en sociaal entrepreneur Hanna Verboom en ondernemers Petra van Roon en Michiel van Heusden lanceerden in augustus 2018 het nieuwe lifestylemerk Palais. Zij combineren hun ervaring en kennis om een alternatief te bieden op het gebied van luxe interieur.

Hanna: “We leven in een tijd waarin het mogelijk is om luxe producten te ontwikkelen die compromisloos zijn in kwaliteit en ontwerp en tegelijkertijd respectvol naar onze aarde en de mensen die onze producten maken. Gelukkig, want wereldwijd blijft de vraag naar textiel toenemen en daar profiteren het milieu en de mensen die dit textiel maken vaak niet van.”

Palais kijkt daarom naar de hele productieketen. Er wordt samengewerkt met de beste vakmensen, materialen gebruikt die voldoen aan strenge duurzame en ethische eisen en voortdurend onderzoek gedaan naar hoe het nog ethischer en esthetischer kan. Alle interieuritems zijn duurzaam gemaakt, er wordt streng gelet op goede werkomstandigheden en eerlijke lonen en alle stappen in het proces zijn herleidbaar.

“Het warme roze van Jaipur en de diepe aardse kleuren van Marrakesh. Het eeuwenoude vakmanschap in Mysore en het strijklicht in Alhambra. Paleizen inspireren ons als plekken die het mooiste in mensen naar boven halen. Geen tijd of moeite is gespaard om iets te laten ontstaan wat onmogelijk leek”

De eerste collectie van Palais bestaat uit 29 kussens, in warme tinten met unieke patronen, geïnspireerd op plekken van over de hele wereld in combinatie met het rijke kleurenpalet van Matisse. Met onder meer het dieproze van Jaipur en de warme aardse kleuren van Marrakesh. Het design is van de hand van grafisch designer en illustrator Milou Neelen.

De kussens zijn gemaakt van biologische stoffen als zijde, linnen en katoen en zijn afgewerkt met borduursels, franjes en kleurrijke prints. De tweede collectie van Palais zal onder meer worden uitgebreid met eigen stoffen, kaftans, kimono’s en accessoires en wordt in het voorjaar van 2019 gelanceerd.